Google

Levelezés-ről

A Netcity levelező rendszere csak és kizárólag webfelületen keresztül érhető el, nincs sem POP3, sem IMAP csatlakozásra lehetőség. Ezen negatívumokért cserébe viszont a világ bármely pontjáról elérhető minden szabványos böngészőprogram futtatására alkalmas eszközzel.

A Netcity levelezőrendszeren "szerver szintű" vírus és spam szűrés történik, de ezt tovább finomíthatja egyéni preferenciáinak figyelembe vételével. A rendszert a webes megjelenés korlátait figyelembe véve, minden az átlagos levelezőprogramoktól elvárható tudásával felvérteztük, illetve jó néhány egyedi speciális funkcióval rendelkezik. A teljesség igénye nélkül néhány ezek közül a nem szokványos funkciók közül:

  • korlátlan számú másodcím (alias) létrehozásának és kezelésének lehetősége
  • egy adott levél több folderben való megjelenítésének lehetősége
  • leveleinek áthelyezése nélkül rendezheti különböző szempontok szerint azokat paraméterezhető szűrők segítségével
  • kiemelkedően testre szabható levélkezelői struktúra
  • levélláncok kezelése és megjelenítése
  • válasz- és továbbküldött levelek egyszerű követhetősége
  • teljes mértékű vírusimmunitás

Mint a rendszer más részein is nagy segítséget nyújt az eligazodásban, ha a bal oldalon található súgót bekepcsolja. A súgó bekapcsolásával rendelkezésére áll egy helyérzékeny segítség, a kérdéses funkció fölé vitt egérmutató mellett megjelenik a funkció használatához szükséges információ.

Készíthet foldereket (könyvtárakat) a levelei rendezésére, ide manuálisan vagy egy utólag is módosítható szűrő rendszerrel "gyűjtheti" leveleit. A szoftver a hagyományostól eltérő módon nem áthelyezi a leveleit a kívánt helyre, henem ott is láthatóvá teszi, így lehetőség nyílik egy-egy üzenet több folderben (könyvtárban) való megjelenítésére.

A folderekhez (könyvtárakhoz) tartozó szűrési feltételek megadásánál lehetőség van egy vagy több email címet megjelölni, ahová a levelet beérkezésekor automatikusan továbbküldi a rendszer.

Erre egy példa: ha valaki beállítja, hogy a barátnőjétől címről érkező levelet küldje tovább a mobiltelefonjához tartozó e-mail címre, amiről sms értesítést kap, akkor azt a levelet beérkezésekor azonnal továbbküldi, így késedelem nélkül tudomására jut a fontos levél érkezése.

Vagy egy másik esetben a kínai hegymászó klubtól vár levelet a K2 megmászási engedélyével kapcsolatban és az örömhírről azonnal szeretné társait is értesíteni, ezért szűrési feltételként beállítja a címet, (ahonnan az üzenetet várja) és továbbküldési címként vesszővel elválasztva felsorolja az összes klubtársa címét. Így a levél megérkezésével egyidőben mindenki kap másolatot az örömhírről.

A lehetőségek száma közel végtelen, csak a logikai készsége és a fantáziája szabhat határokat.

Levelei között kereshet annak feladója, címzettje vagy az üzenet tartalma szerint. Az üzenetekhez tartozó csatolt file-okat könnyebben megtalálja a levelek csatolt file-jainak listázásával, itt az áttekinhetőség kedvéért rendezheti üzeneteit a "szokásos" feladó vagy címzetten kívül a csatolt file neve, illetve mérete szerint is.

Az ilyen rendszereknél szokásos, szinte már szabványszerű funkciókon túl tartalmaz még néhány a mindennapi életet megkönnyítő apróságot is, mint például a "szabályos" válaszlevelek levélláncba fűzését, továbbküldött levelek nyilvántartását és nem utolsó sorban a rendszerszintű vírus- és spam szűrés egyedileg saját szempontjainkhoz leginkább illeszkedő kiegészítésének lehetőségét. Így, ha ki nem is zárható minden fölösleges levél, de (hisz naponta születnek újabb és újabb spamkirályok minden törvényi szabályozás ellenére mar Magyarországon is) a minket rendszeresen zakalatókat könnyedén blokkolhatjuk.

A fölösleges, de még esetleg szükséges leveleinket akár egyenként, akár többet egyszere (zip formátumban egy könytárban összegyűjtve, tömörítve) .eml formátumban lementhetjük . Ezt a formátumot a "legelterjettebb" alapestben tudja kezelni, de a többi "lokális" levelező program is ismeri, így az archívumból könnyen előkereshetők és kezelhetőkké válnak a lementett levelek.

Címkezelés
Mind a levél olvasásakor, mind egyedileg felvehet új címeket, illetve .csv file-ból szinte minden formátumú adathalmazt importálhat. Ezeket a címeket különböző logikai halmazokra bonthatja, mely címhalmazokat levél íráskor is alkalmazhatja több címzett vagy másolat megjelölésére, vagy az egyszerűbb elérhetőség kedvéért "kedvenccé" is teheti. A címekhez minden fontos adatot rögzíthet és rövid megjegyzéssel láthatja el a későbbi könnyebb eligazodás kedvéért. Természetesen ezen adatokra kereshet, sőt ha megtalálta a kívánt címet inenn kezdeményezheti az új levél megírását.

Határidőnapló
Programokat rögzít egy, vagy akár több napra is, bepillantást nyerhet a "nap eseményeire", vagy az aktuális névnapokra. Hogy nehogy elfelejtse, rögzítheti kedvese vagy házastársa, vagy mindkettő névnapját, születésnapját az egyiküknél meg azt a kritikus házassági évfordulót is, mikor jár le autója műszaki vizsgálya, zöldkártyája, biztosítása. stb...

Powered by NetOffice  w3c_html40  w3c_css20